Pošli tašku

Pošli tašku pomoci seniorovi

Čoraz viac seniorov (potvrdzujú to verejne dostupné dáta) sa tento rok ocitá pod hranicou chudoby. Medzi nami, v samote, s ochorením žijú seniori, ktorí si nedokážu nielen fyzicky nakúpiť, ale hlavne si nevedia zaplatiť za veci, ktoré nevyhnutne potrebujú k životu. Kvôli zdražovaniu je pre seniorov zaplatenie základného nákupu (čaj, mlieko, vajíčka, šunka či maslo, mydlo alebo potrebný liek), ťaživá nesplniteľná každodenná realita. Seniorom v núdzi, teda tým, ktorí si tašku pomoci nedokážu z rôznych dôvodov zaplatiť, pomáhame zo zásob trvanlivých potravín a potravinových balíkov, ale aj preplácaním nákupov aj vďaka finančným darom.

Chcem prispieť

Projekt Pošli tašku vznikol na začiatku pandémie v marci v roku 2019. Opustenie bytu v tom čase znamenalo pre seniorov a zdravotne znevýhodnených vysokú šancu nákazy vírusom COVID-19, a teda vážneho ohrozenia života. Neskôr sa projekt využíval na pomoc utečencom z Ukrajiny. Aktuálne mu ale vraciame pôvodný rozmer – podpora seniorov v núdzi.

Ďakujeme darcom:

Partneri projektu Pošli tašku: