Dobrovoľníci medzi nami

pridal: admin | dátum: 8. februára 2019 | kategória: Novinky

Stretli sme sa v stredu 6. 1. 2019 v priestoroch Bratislavskej arcidiecéznej charity (BACH), aby sme sa lepšie spoznali a poznali skúsenosti dobrovoľníkov, ktorí sa zapájajú do našich aktivít.

Dobrovoľníci sú ľudia, ktorí prinášajú nádej.

Odvaha, vďačnosť, ochota, povzbudenie a obdarovanie boli hlavné myšlienky nášho stretnutia. Slávka Kročková, vedúca DSS a RS Samária a koordinátorka dobrovoľníkov BACH okrem poďakovania adresovala dobrovoľníkom aj slová Kofiho Annana, bývaleho tajomníka OSN:

,,Dobrovoľníci sú odvážni ľudia, ktorí sú ochotní sa za niečo postaviť. Sú ochotní zasvätiť svoje ruky, myseľ a predovšetkým svoje srdcia službe ostatným. Tým prinášajú ľuďom nádej a dodávajú im silu k prekonávaniu slabostí. Odmenou za to im je vedomie, že táto činnosť má skutočný význam, ich odvaha a odhodlanie by mali byť pre nás všetkých inšpiráciou k činom.“

„Malá komunita ľudí, ktorá koná drobné skutky s veľkým srdcom je pre nás, ktorých pracovná náplň je pomáhať, obrovským obohatením, povzbudením a darom,“ prihovoril sa k dobrovoľníkom riaditeľ Boris Hrdý.

Milé stretnutie, na konci ktorého sme sa dohodli, že sa chceme stretnúť znovu. Pozývame aj ďalších ochotných ľudí dobrej vôle, aby sa pridali k nám.

Neváhajte a kontaktujte nás:

Bc. Sláva Kročková, 0910 842 995

Pošli e-mail